"Operation X" tilbage med nye afsløringer

"Operation X" vender tilbage med årets første udsendelse tirsdag 18. februar. Her kan seerne både følge nye afsløringer og opfølgninger på en række tidligere sager.

Seerne kan blandt andet få at vide, hvad der er sket med de danske firmaer, som blev afsløret i ulovlige prisaftaler, og med spillehallerne, der blev taget i sort arbejde og snyd med udlodningsmidlerne.

"Operation X" undersøger også, hvordan det går for en af Danmarks værste bolighajer, som stadig huserer på ejendomsmarkedet - nu med nye svindelnumre.

De hemmelige prisaftaler

I 2012 afslørede "Operation X", hvordan kendte danske firmaer som Georg Jensen, Vila og Hummel ulovligt dikterede videresalgspriserne over for deres forhandlere. Efter programmet gik Konkurrencestyrelsen ind i sagen, og både Vila og Hummel fik kontrolbesøg af styrelsen.

Efterfølgende har Vila fået en bøde på 1,6 millioner kroner for overtrædelse af konkurrenceloven, mens Hummels sag stadig er under behandling. Georg Jensen henvendte sig selv til Konkurrencestyrelsen, hvilket resulterede i en bøde på én million kroner.

"Operation X" kan nu afsløre, at programmet om de hemmelige prisaftaler og de efterfølgende store bøder fra Konkurrencestyrelsen desværre ikke har afskrækket producenter og grossister fra at diktere forhandlernes priser. Morten Spiegelhauer afdækker de ulovlige forhold i en helt ny branche og konfronterer myndighederne med, at de kun undersøger enkelte af de anmeldelser, de modtager.

Danmarks værste bolighajer

I 2011 afslørede "Operation X", hvordan Christian Sandberg snød sine lejere. De fik ikke deres depositum udbetalt, men blev til gengæld mødt med store krav for istandsættelser af lejemålene - istandsættelser, der nogle gange slet ikke fandt sted.

Nu tyder meget på, at Christian Sandberg er gået i gang med omfattende istandsættelser af sine ejendomme med henblik på salg. Problemet er bare, at han ikke betaler de mange håndværkerfirmaer, der hyres til entrepriserne.

"Operation X" har fået en henvendelse fra en tømrermester i Roskilde, der har sat to ejendomme i stand for en mand, der kaldte sig Klaus Pedersen. I alt er der blevet udført arbejde for omkring 80.000 kroner. Men da tømrermesteren kigger den såkaldte ”Klaus Pedersen” nærmere efter, opdager han, at der i virkeligheden er tale om Christian Sandberg.

Og han er langt fra den eneste håndværker, der er blevet snydt på den måde. Morten Spiegelhauer konfronterer Christian Sandberg igen med en stor stak ubetalte regninger i hånden.

Hvad er der sket?

Programmet ser også nærmere på, hvad der er sket i sagen om sort arbejde og ulovlig udlodning i de danske spillehaller, samt hvad der er sket i sagerne med akupunkturlægen, der gav sine patienter hemmelige indsprøjtninger samt politiets efterforskning af sager, hvor kriminelle bruger stjålne kreditkortoplysninger til at købe varer i danske internetbutikker.

 

Dagens Gossip