Opposition raser over børnepenge-sag

Det er hul i hovedet at droppe optjeningsprincippet for udbetaling af børnecheck til EU-borgere.

Det siger De Konservatives gruppeformand Brian Mikkelsen.

- Regeringen giver op uden kamp og logrer blot venligt med halen, fordi en EU-Kommission nu kræver det anderledes, siger Brian Mikkelsen i en mail til Ritzau.

Dermed møder regeringen kritik fra næsten hele den borgerlige opposition i Folketinget, nu da skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har bebudet, at den pågældende lov vil blive ændret til efteråret som følge af en henvendelse fra EU-Kommissionen.

Dansk Folkeparti og Venstre har kritiseret EU for afgørelsen og mener, regeringen må finde andre veje til at sætte et værn om de danske velfærdsydelser.

De Konservative er enig i, at afgørelsen er en trussel mod velfærdssamfundet.

- Det underminerer finansieringen af vores velfærdssamfund, hvis vi blot accepterer kravet fra Bruxelles. Regeringen må op på hesten og finde en anden løsning - og ikke mindst melde kritisk tilbage, siger Brian Mikkelsen.

Det var VK-regeringen, der indførte optjeningsprincippet. Ifølge Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen, skete det, fordi det ikke var rimeligt, at en EU-borger kunne tage et kort sommerjob og få børnechecken med sig hjem til familien bagefter.

De Konservative er enige:

- Vi har ikke råd til at finansiere eksempelvis korte ophold i Danmark med dyre børnechecks - det åbner en ladeport for vores generøse velfærdsydelser.

- Konservative foreslår et fradrag i stedet for, så man tjener penge i Danmark - og ad den vej bidrager til samfundsøkonomien, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip