Oppositionen vil have nyt forlig på teleområdet

Ifølge Venstre og de Konservative, der var med i forliget i 1999, understøtter forliget ikke det stigende krav om selvbetjening via mail og NemID i det offentlige Danmark.

»Hvis vi i Folketinget mener, vi har løst problemerne på teleområdet frem til 2020, så er det ikke det indtryk, borgerne giver os, når vi er ude i udkantsområderne. Mange steder kan de ikke bruge deres mobiltelefoner eller komme på internettet, og det er vi nødt til at forholde os til,« siger Hans Christian Schmidt (V), der er formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer, til avisen.

Også Venstres teleordfører, Torsten Schack (V), erklærer sig klar til at drøfte, om forliget trænger til en modernisering.

Ifølge de Konservatives formand, Lars Barfoed (K), er der al mulig grund til at gøre teleforliget tidssvarende.

»Vi skal have et investeringsniveau i bredbånd i Danmark, der løfter sig op i en anden skala end der, hvor vi er i øjeblikket. Digitaliseringen er i gang, så nu handler det om at bringe Danmark videre ind i højhastighedssamfundet,« siger han til Poltiken.

Også Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ser gerne forliget genåbnet.

Ifølge erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), er det nuværende teleforlig ikke en hindring for at sikre en bedre mobil- og bredbåndsdækning i Danmark.

»Jeg mener ikke, at teleforliget står i vejen for at nå vores målsætning om, at alle danskere skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på mindst 100 megabit/sekund og en uploadhastighed på 30 megabit/sekund i 2020. Når det så er sagt, drøfter jeg selvfølgelig altid gerne, om der er behov for nye konkrete initiativer for at fremme udbygningen af den digitale infrastruktur,« skriver ministeren i en mail til Politiken.

 

Dagens Gossip