Oprør mod janteloven: Jyder bliver sendt på prale-kursus

Det handler om at blive i stand til at formidle de positive historier til pressen, når Zentropas cigarrygende frontfigur, Peter Aalbæk Jensen, og Danmarks Radios Ulrik Haagerup i dag skal lære jyske erhvervsfolk, at man får succes ud af at fortælle sine gode og konstruktive historier.

Mange jyder og især vestjyder holder nemlig på deres succeser, men ifølge arrangørerne bag prale-kurset vil det give hele egnen et løft, hvis jyderne lærer at lette på beskedenheden.

Opgør med janteloven
- I virkeligheden synes jeg, at pral klinger negativt. Men hvis vestjyderne skal til at prale mere, så er det her jo et opgør med janteloven, fortæller Peter Koustrup til Dagens.dk.

Han er filialdirektør i Sydbank og formand for Holstebro-pressen, der er en forening, der vil have det lokale erhvervsliv til at få øjnene op for, at det kan betale sig at gå i pressen med positive historier.

- Man skal turde synliggøre det, man er god til. For Vestjylland er meget mere end alle de negative historier om Udkantsdanmark, uddyber han over for Dagens.dk.

Ingen vinder, hvis vi er beskedne
Og det er vestjyderne ikke gode nok til. Derfor har omkring 170 erhvervsfolk fra lokalområdet omkring Holstebro i dag valgt at sige ja tak til prale-kurset.

En af dem er direktøren, Michael Werner, der driver Werner Byg, som er en tømrer- og byggevirksomhed, der beskæftiger 20-25 ansatte.

- Der er ingen, der vinder, hvis vi er beskedne. Men hvis vi står sammen og kommer ud med det, vi kan, så er vi nogle lokale firmaer, der kan løfte i flok. Og det får omverdenen øjnene op for, når vi fortæller om det, fortæller Michael Werner til Dagens.dk.

Han forventer, at dagens kursus danner grobund for ny viden og spændende nye netværk, der kan være med til at skabe flere arbejdspladser i lokalområdet.

Tag nu hjem til Sjælland
Og janteloven, den har han et helt særligt forhold til.

- Janteloven, den kan godt pakke sammen og tage til Sjælland, siger Michael Werner til Dagens.dk.

 

 

Dagens Gossip