Oprørere: Al-Qaeda-gruppe har dræbt syrisk oprørsleder

Drabet på den syriske oprørsleder Kamal Hamami - et medlem af FSAs øverste militære råd - der også er kendt som Abu Bassel al-Ladkani, er ifølge Qassem Saadeddine symptomatisk for den stadigt voksende kløft mellem islamister og mere moderate elementer i den væbnede syriske opposition.

Den dræbte oprørsleder mødtes med medlemmer af The Islamic State of Iraq, en irakisk paraplyorganisation for oprørsgrupper med stærke bånd til al-Qaeda, i den syriske havneby Latakia, siger Qassem Saadeddine:

»The Islamic State ringede til mig og fortalte, at de har dræbt Abu Bassel (Kamal Hamami, red.), og at de vil dræbe alle medlemmer fra det øverste militære råd,« siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge talspersonen mødtes Kamal Hamami med den al-Qaeda-støttede gruppe for at diskutere kampplaner.

FSA, der kæmper mod det syriske regime og præsident Bashar al-Assad, arbejder på at opbygge logistiknetværk og på at styrke sin tilstedeværelse i Syrien, og de amerikanske myndigheder har givet tilsagn om at forsyne oprørsgruppen med våben efter at have konkluderet, at regimet bruger kemiske våben til at nedkæmpe oprørere. Våbenleverancen har imidlertid trukket ud, da USA frygter, at leverancen ikke vil få afgørende betydning, og at våbnene vil ende i hænderne på militante islamister.

Mens oprørere fra FSA har kæmpet side om side med militante islamistiske grupper som Islamic State of Iraq, er de interne stridigheder mellem oprørsgrupperne vokset, og grupper med relation til al-Qaeda er ved flere lejligheder blevet beskyldt for at dræbe ledere fra mere moderate oprørsgrupper, skriver Reuters.

 

Dagens Gossip