Optimist: Simon Kjær vil føre Lille i Champions League

Lille har været gennem tre træningskampe og taget tre sejre på stribe. Senest blev det til en 2-0 sejr over Red Star Paris fra hovedstadsområdet og det igen med Simon Kjær i startopstillingen.

- Det styrker holdet og den enkeltes selvtillid med de sejre, men vi har indtil nu kun været i gang med selve grundtræningen, så vi er vel egentlig ikke i nærheden af kampformen. Vi havde for eksempel trænet så hårdt fysisk inden den seneste træningskamp, at vi alle var vildt tunge i benene til kampen, men vi vandt altså alligevel, og jeg kan godt se os gøre fremskridt. Og som del af forsvaret er det jo altid rart med et clean sheet, siger den blonde stopper.

Efter at Lyon i årevis har domineret den bedste franske række, så er der sket ting og sager efter Paris SG har fået oliedryppende rige arabiske ejermænd og vendt op og ned på ligaen.

I denne sæson bliver konkurrencen endnu hårdere. Lyon vil trods økonomiske problemer stadig være med fremme ved siden af storfavoritten Paris SG samt havnebyen Marseilles fodboldhelte.

Hertil kommer også oprykkerne Monaco. Fyrstedømmets fodboldmandskab har købt hårdt ind med blandt andre mål-maskinen Radamel Falcao og vil være en naturlig kandidat til titlen.

Det er det selskab, som Kjær og Lille skal bide skeer med. Lille er lidt af et nordfransk fodbold-mirakel uden velhavende bagmænd, der ved slidsom udvikling og godt øje for fransk og afrikansk talentmasse har præsteret, solgt og geninvesteret sig til en plads i toppen af tabellen.

- Der sker en masse i den franske liga med AS Monaco og PSG som de helt store magneter af verdensklasse-spillere. Men Lille går jo også efter en plads i Champions League og en topplacering, hvor klubben har hørt til i en del år - så det bliver spændende at være i en topklub, siger Simon Kjær og taler videre om sin sidste sæson i Tyskland:

- Det endte jo desværre i den gale halvdel af ligaen med Wolfsburg i sidste sæson - og endda i nedrykningsfare i starten under Magath, så det er et dejligt skridt fremad for mig at komme til en klub, der ser mod toppen i en af de største ligaer, siger Simon Kjær, der dog i første omgang holder fokus på at blive en del af træner Rene Girards startformation.

- Jeg har startet alle tre kampe, men så har træneren alle gange skiftet stort set hele holdet i pausen. Jeg føler mig bestemt godt modtaget her i Lille, og jeg er helt klart hentet som en, der skal starte. Som en stamspiller. Nu skal jeg så bare selv levere varen, men det er startet godt, siger Simon Kjær.

Lille starter sæsonen 10. august mod Lorient.

 

 

 

 

Dagens Gossip