Orangutang blev tvunget ud i prostitution

Foto: Shutterstock.com

For 15 år siden blev orangutangen Pony reddet fra sit fangenskab, hvor hun var lænket fast til en madras og solgt som sex-slave.

Der er et velkendt problem, at typisk unge kvinder bliver fragtet til et nyt land, hvor de bliver tvunget ud i prostitution. Det hører dog sjældenhederne til, at man hører om lignende historier omkring dyr, men det er alligevel, hvad der har været tilfældet for en orangutang i Indonesien.

Orangutangen Pony befandt sig på i byens bordel på Borneo, hvor hun var lænket fast til en beskidt madras. Ydermere blev Pony barberet, ligesom hun blev tvunget til at gå med smykker og parfumer. Herefter ville folk fra en nærliggende oliegård kommer på besøg, hvor de betalte for at have sex med Orangutangen.

”Det var helt forfærdeligt. Hun var en sexslave – Det var grotesk,” lød det fra Michelle Desilets, der er direktør for Borneo Orangutang Survival Foundation i England ifølge den britiske avis Metro, da Pony blev reddet.

”Hun må have været i så meget smerte. Det er forfærdeligt at tænke på, hvor skræmt hun må have været,” 

Det er ikke kun i Indonesien, at der er problemer med ulovlig handel af orangutanger. Her ses en orangutang i fangenskab i Thailand.

Pony blev stjålet som barn

Pony var blot en lille baby-orangutang, da hun blev kidnappet fra moren. Allerede da hun blot var seks år gammel, blev hun lært op i, hvordan hun kunne give seksuelle ydelser af sine kidnappere.

Derefter blev hun barberet cirka hver anden dag, hvilket efterlod hende med sår på kroppen, irritationer i huden og udsat for myggestik. I 2003 blev hun heldigvis reddet, da 35 bevæbnede politimænd forcerede bagmændene til at udlevere hende. Det var dog ikke helt uden komplikationer.

”Vi blev truet med både pistoler og knive,” fortæller Michelle Desilets til det britiske medie The Sun.

På trods af den uhyggelige skæbne, som Pony blev udsat for i en helt ung alder, så formåede hun alligevel at komme sig fuldstændigt i løbet af de seneste 15 år siden hun blev reddet.

”De første små skridt var at få hende til at stole på os i hendes nye hjem. Vi prøvede at holde mænd væk fra hende, da hun var bange for dem,” fortæller Lone Droscher-Nielsen, der var med til at redde Pony og fortsætter:

”Efter hende karantæne, blev hun ført ind i en skov med andre unge orangutanger. Stadig kun kvinder. Langsomt begyndte hun at komme sig, og så blev mandlige plejere langsomt introduceret for hende. Hun virkede ikke til at være bange for dem længere, og hun var glad for det selskab hun havde,” fortæller hun.

Orangutanger har det bedst, når de er sammen og ude i det fri.

Kan ikke overleve ude i naturen

Pony vil ikke kunne overleve, hvis hun blev sluppet fri i naturen, da hun ikke har lært de primære overlevelsesegenskaber, som små orangutanger lærer af deres mødre. I stedet bor hun nu med syv andre orangutanger i et reservat, hvor hun har lært at lave sin egen rede og finde mad.

Kidnapning af orangutanger er et generelt problem i verden, hvor de og andre primater kan blive solgt for op mod 100.000 kroner på det sorte marked. De bliver endda solgt på sociale medier som Instagram og Facebook.

Metro.co.uk skriver, at for hver baby-orangutang der sælges, er der op til fire orangutanger der bliver dræbt. Og på trods af den øgede opmærksomhed mod de ulovlige handler med dyr, så finder de stadig sted.

Læs også

Hjemløs hund tigger mad ved McDonald’s, indtil kvinde blander sig: Nu skraldgriner folk af hendes Facebook-opslag

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip