Organisationer kritiserer Naturstyrelsen for skifergassag

Det er forkert, når Naturstyrelsen vurderer, at skifergasboringerne ved Dybvad i Nordjylland ikke kræver en ny miljøundersøgelse - en VVM-undersøgelse.

Så klar lyder beskeden fra miljøorganisationerne Danmarks Naturfredningsforening og Greenpeace.

Men selvom man er uenig i vurderingen, så er Danmarks Naturfredningsforenings ikke overrasket over meldingen. Det siger energi- og miljøpolitisk medarbejder, Sine Beuse Fauerby.

- Det er ærgerligt, at styrelsen ikke er enig med os i, at der skal foretages en supplerende VVM-undersøgelse. Men vi er ikke specielt overrasket over, at de har vurderet, som de nu har, siger hun.

Naturstyrelsens vurdering er sendt i høring, hvor berørte borgere og relevante myndigheder kan komme med høringssvar og indsigelse til vurderingen.

Danmarks Naturfredningsforening er en af høringsparterne, og de sender et høringssvar inden fristen 26. maj.

- Vi har tænkt os at skrive et høringssvar, hvor vi sætter spørgsmålstegn ved vurderinger af nogle af de ni nye stoffer, siger Sine Beuse Fauerby.

- Nogle af de stoffer, som der nu gives tilladelse til, er ikke helt uproblematiske, og derfor kunne vi godt have tænkt os, at man havde undersøgt stofferne nærmer.

Hos Greenpeace håber man, at miljøminister Kirsten Brosbøl(S) vil blande sig i sagen. Det fortæller Greenpeaces klima- og energimedarbejder, Tarjei Haaland.

- Vi er uenige med Naturstyrelsen, og vi vil slås for, at der bliver lavet en ny VVM-undersøgelse. Vi vil forsøge at få miljøministeren på banen, som må træffe en politisk beslutning, siger han.

Greenpeace får ligesom Danmarks Naturfredningsforening mulighed for at indgive et høringssvar til vurderingen, og det har man tænkt sig at gøre. Her vil man forsøge at argumentere for en ny VVM-undersøgelse.

- En ny undersøgelse vil give det fulde billede af de nye kemikalier. Her vil den strålebeskyttelsesplan, som blev godkendt i sidste øjeblik, også kunne blive undersøgt og vurderet af eksperter, siger Tarjei Haaland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip