Organisationer vil have regler for tålt ophold ændret

Folketinget bør ændre loven, så udlændinge ikke risikerer at være på tålt ophold på ubestemt tid.

Det mener organisationerne Dignity - Dansk Institut Mod Tortur - og Institut for Menneskerettigheder ifølge Information.

Folketingets ombudsmand betegnede i sidste uge forholdene for personer på tålt ophold som så utilfredsstillende, at der er behov for at overveje, om reglerne bør lempes.

Udlændinge ender med at være på tålt ophold, hvis de dømmes til udvisning, men reelt ikke kan udsendes, eksempelvis fordi de risikerer forfølgelse i deres hjemland.

I dag er der ingen øvre grænse for, hvor længe en person kan være på tålt ophold, og det er problematisk, mener Therese Rytter, der er chefjurist Dignity.

- Hvis det efter fem eller 10 år på tålt ophold fortsat er udsigtsløst at sende disse personer hjem, så er der ingen anden løsning end at give dem opholdstilladelse i Danmark, siger hun til Information.

Hun henviser til lande som Sverige og Tyskland, der har klarere regler for, hvor længe udlændinge kan være på tålt ophold.

Institut for Menneskerettigheder bakker op om at fastsætte en grænse for, hvor længe en person kan være på tålt ophold.

De to organisationer var for nylig sammen med Folketingets ombudsmand på to tilsynsbesøg i Center Sandholm.

Af de 25 udlændinge, som besøget vedrørte, havde tre været på tålt ophold i mere end 10 år, mens 12 havde været på tålt ophold i mellem fem og 10 år, og 10 i cirka tre år eller mindre.

- Der er klare tegn på svær psykisk belastning hos nogle af dem på tålt ophold. Det gælder særligt de personer, som har været udsat for eksempelvis tortur. Nogle har alvorlige tegn på at have opgivet deres liv, konkluderer Jens Modvig, der som overlæge i Dignity deltog i besøget på Center Sandholm.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip