Orkanen 'Gonzales' har kurs mod Danmark

Resterne af en caribisk orkan, som er blevet døbt 'Gonzales' er lige nu ved at bevæge sig ind over Nordsøen, og om få døgn vil den ramme Danmark, lyder det fra DMI.

- Vi holder rigtig meget øje med den, for det er utroligt svært at forudsige, hvad der sker, når sådan en “gammel” tropisk storm rammer, siger DMI-vagthavende Lars Henriksen, til Dagens.dk

Han understreger, at “Gonzales” har mistet meget af pusten på sin vandring over havet. Men som det ser lige nu, kan den godt komme til at give kraftig blæst ved Vestkysten, og stedvis kuling i resten af landet.

- Men det, der egentlig er ekstra svært at forudsige, er, hvor meget vand, den tager med sig ind over landet. Vi har kørt flere prognoser på den, og de siger noget forskelligt. Det kan godt komme til at betyde kraftig regn flere steder i landet, siger Lars Henriksen, og henviser i stedet til de nordjyder, der i forvejen døjer med store oversvømmelser fra sidste regnskyl.

-Heldigvis går der nogle dage, hvor vi ikke har silende regn, siger Lars Henriksen.

Desuden, forklarer han, er der noget, der tyder på, at den "gamle", tropiske orkans vind-rester rammer fra nordvest. Gør den det, kan det måske blive til årets første stormflod.

 

Dagens Gossip