Osamas svigersøn anholdt for terror

En svigersøn til den afdøde topterrorist Osama bin Laden er blevet tilbageholdt af de amerikanske myndigheder og står nu over for alvorlige sigtelser.

Den 47-årige mand fra Kuwait, som angiveligt er propagandachef i terrornetværket al-Qaeda, skal fredag møde i retten i New York. Han er anklaget for at ville "dræbe amerikanske statsborgere", lyder det fra Justitsministeriet i USA.

Justitsminister Eric Holder siger, at anholdelsen viser, at USA aldrig vil stoppe jagten på de militante, der stod bag terrorangrebet mod New York i 11. september 2001.

- Denne anholdelse sender et klart signal til andre voldelige ekstremister, som truer det amerikanske folk og forsøger at underminere vores måde at leve på, mener Eric Holder.

- Der er intet sted i verden, hvor du kan slippe væk fra retfærdigheden, fordi vi vil gøre alt, som står i vores magt for at holde dig ansvarlig, tilføjer han.

Bin Ladens svigersøn blev anholdt i Tyrkiet og er nu fragtet til USA. De amerikanske myndigheder beskylder svigersønnen for at have hjulpet den tidligere al-Qaeda-leder og for at have promoveret terrororganisationens krig mod USA efter 9/11-angrebet.

Ifølge de amerikanske myndigheder har han truet det amerikanske folk og advaret dem mod "en stor hær, som samler sig", og "en storm, der ikke stopper, især ikke stormen fra luften (fly, red.)".

En tyrkisk avis rapporterer, at svigersønnen blev tilbageholdt på et hotel i den tyrkiske hovedstad, Ankara, i sidste måned.

Efter en næsten 10 år lang menneskejagt lykkes det i 2011 at opspore Osama bin Laden i et hus i Pakistan. Her trængte amerikanske elitetropper ind og dræbte al-Qaeda-terroristen.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip