Otte dræbt i nye droneangreb i Yemen

Angrebet kommer i kølvandet på, at landets myndigheder i onsdags offentliggjorde, at man havde haft succes med at afsløre omfattende terror- og kapringsplaner mod et olie- og gasanlæg. Frygten for terroraktioner har også fået blandt andet USA og Storbritannien til at lukke ambassader og evakuere personale fra landet og bunder i aflyttede samtaler mellem højtstående al-Qaeda-personer om konkrete terrorplaner.

Vidner og embedsfolk fra den sydøstlige Maareb-region fortæller, at en drone skød mod to biler med formodede al-Qaeda-medlemmer, hvorefter dronen cirkulerede over området og derefter fløj væk. Seks personer blev dræbt.

Yderligere to personer blev dræbt under lignende omstændigheder, da et drone-angreb fandt sted i den østlige Hadramout-region.

Yemen er et af Mellemøstens fattigste lande og huser en meget aktiv gren af terrorbevægelsen al-Qaeda. Landet oplever i øjeblikket tiltagende vold, og i den nordlige del af Yemen blev fem sunni-muslimer desuden dræbt torsdag i forbindelse med et bagholdsangreb fra af shiitisk side.

 

Dagens Gossip