Otte F-16 og tilhørende mandskab til Italien for at træne

Mandag morgen drager otte F-16 og 130 mand fra Fighter Wing Skrydstrup mod Italien på den årligt tilbagevendende øvelse "Winter Hide".

Det primære formål med øvelsen er at opretholde Danmarks evne til at deployere et F-16-bidrag med kort varsel til et ukendt miljø og at operere fra en anden base end den hjemlige. I de godt tre uger øvelsen varer, har de i alt to hold fokus på at arbejde sammen med Forward Air Controllers i et bjergrigt terræn, træne luftkamp og på at operere sammen med fly fra andre nationer i en koalitionsstyrke - præcis sådan som det foregik under konflikten i Libyen.

- Det stabile vejr i området har også stor værdi, fordi vi er mere sikre på at kunne gennemføre den nødvendige træning for piloterne. Om vinteren er vi ofte nødt til at aflyse træning på grund af vejret herhjemme - ikke fordi flyene ikke kan gå på vingerne, men fordi vi trods alt er mere forsigtige, når det drejer sig om træning, end hvis det er "skarpe" opgaver. Det fortæller oberst Lars Smedegaard Kjøller, der er chef for Fighter Wing Skrydstrup.

Flyene vender hjem til Flyvestation Skrydstrup den 8. februar.

 

Dagens Gossip