Otte franskmænd og to grækere dræbt i spansk F-16-styrt

To græske piloter og otte franske soldater mistede ifølge nyhedsbureauet dpa livet, da et F-16-fly mandag styrtede under en Nato-øvelse i Spanien.

Derudover blev 21 personer kvæstet i ulykken, skriver Reuters, der citerer den spanske premierminister, Mariano Rajoy.

- Det ligner, at to personer med græsk nationalitet og otte franskmænd er blandt de døde. Derudover tyder det på, at der er adskillige kvæstede. Tal om 10 franske sårede og 11 kvæstede italienere figurerer, men det er stadig tidligt at sige noget om det, siger Rajoy til tv-stationen Telecinco ifølge AFP.

Frankrigs præsidentkontor har bekræftet, at otte franske statsborgere er blevet dræbt.

F-16-flyet styrtede mod jorden omkring klokken 14.20 lokal tid, kort efter at det var lettet for at deltage i en træningsøvelse under Natos lederskabsprogram, det såkaldte Tactical Leadership Program, 260 kilometer sydøst for Madrid.

- Flyet var midt i en øvelse, da det mistede motorkraft, mens det lettede, så det styrtede ned i et område med parkerede fly, hvor det kolliderede med flere fly, skriver det spanske forsvarsministerium i en skriftlig udtalelse.

Ifølge AFP ramte F-16-flyet "mindst fem andre fly".

Ud over piloterne i flyet mistede også andre piloter og mekanikere under parkerede fly fra Frankrig livet i ulykken, skriver spanske medier og henviser til oplysninger fra forsvarsministeriet.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, er dybt berørt over på den spanske militærbase.

- Dette er en tragedie, som berører hele Nato-familien. Jeg sender mine dybfølte kondolencer til ofrenes nærmeste og de lande, de kommer fra. Jeg ønsker de kvæstede god bedring, siger Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg i en pressemeddelelse.

Danmark deltager sammen med ni andre lande, blandt andre Grækenland og Italien, i programmet, som ikke hører direkte under forsvarsalliancen.

Ingen af de udstationerede danskere på basen er kommet noget til i forbindelse med ulykken, bekræfter det danske forsvar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip