Otte ud af ti danske hjem har ingen tyverialarm

Mange danskere undlader at sikre hjemmet mod indbrud med en tyverialarm. Tallene viser, at der stadig kun er installeret tyverialarm i 14 procent af de danske hjem. Og det ser ikke ud til, at der er flere på vej, for antallet af hjem med alarm er hverken steget eller faldet siden 2012.

Det viser den seneste undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.

Danmark har nordisk rekord i antallet af indbrud. Intet mindre end tre gange så ofte er der indbrud i et dansk hjem i forhold til vores nordiske naboer, Norge og Sverige. Således var der 43.266 danske hjem, der fik uønsket besøg i 2012, der dog er mindre end 2011, hvor antallet af indbrud nåede helt op på 45.369. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Danmark er meget plaget af indbrudstyve. Derfor har vi alle et ansvar for at gøre det så svært som muligt for tyven at komme ind i vores hjem. Tyverialarmen er den optimale løsning, for dens primære formål er at forstyrre tyven og alarmere naboerne eller advisere alarmcentralen. Men den kan også virke forebyggende, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Indbrud topper omkring jul og nytår

Særligt tiden omkring jul og nytår er attraktiv for indbrudstyve. Ifølge Danmarks Statistik var der i 2012 cirka 30 procent flere indbrud i fjerde kvartal end i tredje kvartal. Det skyldes primært, at mange hjem står tomme i juledagene, men også at vintermånederne skaber ideelle forhold for tyvene, der lettere kan skjule sig i mørket.

- Det er nærmest en tradition, at vi modtager mange anmeldelser om indbrud, når folk vender hjem fra juleferie. Typisk er det elektronik, smykker og andre let omsættelige værdier, der bliver stjålet, slutter Kim Rud-Petersen.

 

Dagens Gossip