Otte våbengale mænd anholdt i Sønderjylland

158 ulovlige skydevåben, et stort antal patroner samt håndgranater, mortergranater og tændsnore.

Det er resultatet af flere ransagninger samt en efterforskning, der har stået på siden begyndelsen af oktober måned, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Otte mænd mellem 19 og 71 år er varetægtsfængslet i sagen, og de første har nu fået dom.

Sagen startede, da politiet i samarbejde med specialenheden Task Force Vest i begyndelsen af oktober ransagede hos to unge mænd på 19 og 22 år i Tjæreborg ved Esbjerg.

Her blev der fundet 10 ulovlige skydevåben, deraf to maskinpistoler og tre pistoler.

Efterforskningen førte til en våbenhandler fra Ribe, en 42-årig mand. Politiet mener, at han har leveret en del af våbnene fra Tjæreborg. Han blev derfor også varetægtsfængslet.

Yderligere efterforskning medførte, at en 22-årig mand og en 37-årig mand - begge fra Esbjerg - kunne varetægtsfængsles for handel med en ulovlig pistol.

- Vores efterforskning tyder på, at der desværre åbenbart hos nogle våbensamlere er et stort antal uregistrerede og ulovlige våben, siger efterforskningslederen, vicepolitiinspektør i Organiseret Kriminalitet hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Hans Roost.

Desuden viser efterforskningen, at våbensamlerne i et vist omfang handler indbyrdes og med andre interesserede med de ulovlige våben, fortæller han.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip