Over 200 biografer viser nu omstridt Nordkorea-spillefilm

Mindre end en uge, efter at Sony Pictures fjernede filmen "The Interview" fra plakaten, kan den nu ses i over 200 biografer over det meste af USA, når den får premiere 25. december.

Det er en lang række uafhængige biografer, der gerne vil vise den omstridte film om mordplanerne på Nordkoreas diktator, Kim Jong-un. De store biografkæder viser den fortsat ikke.

Selv om over 200 biografer nu blænder op for "The Interview", er der langt op til de 3000 biografer i USA, der oprindeligt havde planer om at lægge lærred til.

- Vi har aldrig opgivet at sende "The Interview" ud, og vi er glade for, at en række af biografer viser den første juledag, siger Sony Entertainments topchef, Michael Lynton, i en pressemeddelelse.

- Samtidig forsøger vi fortsat at få flere biografer til at vise den og få den ud i andre formater, så det størst mulige publikum kan se filmen, siger han.

Premieren på "The Interview" blev oprindeligt aflyst på grund af trusler fra en hackergruppe. FBI har senere konkluderet, at hackergruppen var fra Nordkorea.

Filmen handler om et attentatforsøg på den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, og er derfor blevet fordømt af de nordkoreanske myndigheder.

Også filmens hovedrolleindehaver, manuskriptforfatter og instruktør Seth Rogen jubler på det sociale medie Twitter over beslutningen.

- Folket har talt! Friheden har vundet! Sony gav ikke op! "The Interview" vil blive vist første juledag i de biografer, der har lyst til at vise den, skriver han.

USA's præsident, Barack Obama, kritiserede i sidste uge Sony for at give efter for pres fra hackerne.

- Selvom jeg forstår deres bekymringer, så mener jeg, at de begik en fejl, sagde Barack Obama om Sonys beslutning.

Internettet i Nordkorea blev mandag og tirsdag lagt ned. Det er ubekræftet, om det er USA, der forsøgte at hævne sig på hackerangrebet mod Sony.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip