Over 7000 udlændinge kæmper i Syrien

De voldsomme stridigheder i Syrien fortsætter med at tiltrække udenlandske statsborgere, der krydser grænsen til det krigshærgede land og kaster sig ind i kampen mod præsident Bashar al-Assad.

Den øverste amerikanske efterretningschef, James Clapper, siger nu, at flere end 7000 udlændinge menes at kæmpe på oprørernes side i Syrien.

- Syrien er blevet en enorm magnet for ekstremister, som nu kan rekruttere, træne og udstyre et stigende antal militante, siger Clapper.

Tidligere har amerikanske efterretninger vurderet, at tallet lå på 3000 eller 4000.

Efterretningschefen sagde onsdag i en høring om globale sikkerhedstrusler i Senatets efterretningskomité, at disse krigere kan have planer om angreb mod Vesten.

- De væbnede folk fra udlandet er kommet til Syrien fra omtrent 50 lande. Mange af disse lande er i Europa eller Mellemøsten.

- Dette bekymrer ikke bare os, men også landene, de kommer fra, lød det fra efterretningschefen.

For nylig kom det frem, at mindst 90 personer er rejst fra Danmark for at kæmpe i Syrien. 11 af disse menes at have mistet livet i kampe, lød det fra Center for Terroranalyse, som hører under Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Ligesom den amerikanske efterretningstjeneste er PET også opmærksom på, at krigerne efter deres ophold i Syrien vil have militære færdigheder, der kan bruges til at gennemføre terrorhandlinger.

Nogle af krigerne har ifølge PET forbindelse til militant-indstillede islamistiske grupper, der deler al-Qaedas ideologi.

James Clapper fortæller, at den amerikanske efterretningstjeneste har fundet frem til træningsanlæg for væbnede udenlandske aktivister i Syrien.

Borgerkrigen i landet, hvor oprørere kæmper for at styrte Bashar al-Assads regime i Damaskus, har kostet mindst 130.000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip