Over 90% får en ungdomsuddannelse i Vejle

De seneste års stadig tættere samarbejde mellem Vejle Kommune og ungdomsuddannelserne ser ud til at bære frugt. Den seneste prognose viser nemlig, at 90,7 % af de elever, der forlod 9. klasse i 2010, vil få mindst en ungdomsuddannelse. Det er en markant stigning, da tallene for tre år siden viste 85,7%

Tallene er også steget nationalt. Men Vejle har i modsætning til landstallene brudt 90% grænsen og er på vej mod de 95%, der har været skiftende regeringers mål.

Resultaterne vækker stor glæde i Vejle Kommune og hos ungdomsuddannelsesinstitutionerne.

- De fine resultater viser, at vi er på rette vej, og de bekræfter os i, at et tæt samarbejde er vejen frem, hvis vi vil rykke med de unge mennesker, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard. Derfor vil vi også fremadrettet have stor fokus på de gode indsatser, vi har udviklet og iværksat på tværs af kommune og uddannelsesinstitutionerne.

I Vejle er der bl.a. et tæt samarbejde mellem vejlederne fra de forskellige institutioner og kommunens UU Center, faste mentorer fra Jobcentret på erhvervsuddannelsesinstitutionerne - og bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse, herunder tilbud til unge, der ikke er uddannelsesparate.

 

Dagens Gossip