Overblik: Det handler Dong-sagen om

* 18. januar 2012 kræver statsrevisorerne, at Rigsrevisionen undersøger virksomhedsførelsen i energiselskabet Dong, der primært ejes af staten.

* Undersøgelsen skal primært rette sig mod fire områder: Hvordan er Dongs energipriser, hvordan har staten varetaget sin ejerrolle, hvor høje er Dongs lønninger samt hvordan Dong har investeret og skabt overskud.

* Det skyldes ifølge statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), at man har fået oplysninger fra kilder med "indsigt i, hvad der rent faktisk foregår".

* I løbet af foråret 2012 kommer der stor fokus på Dongs ledelse og virksomhed. Direktør Anders Eldrup bliver fyret, fordi han har overskredet sine ledelsesbeføjelser og givet ledende medarbejdere for høje lønninger uden om bestyrelsen.

* Rigsrevisionens undersøgelse tager altså ikke udgangspunkt i Eldrup-fyringen, men selskabets lønninger er en del af undersøgelsen. Der kører fortsat et juridisk efterspil, og dette retter undersøgelsen sig ikke mod.

* I løbet af efteråret 2012 må Dong sluge milliardstore nedskrivninger på grund af fejlslagne aktiviteter på primært området for vindkraft og gasfyrede kraftværker. Man varsler cirka 600 fyringer inden årets udgang.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip