Overblik over skolekonflikten: Det betyder lockout af lærerne for dig

Som nekendt er det ikke lykkedes Kommunernes Landsforening og lærerne at nå til enighed om en ny overenskomst, og det har ført til en lockout af lærerne fra torsdag morgen.

Lockouten omfatter alle overenskomstansatte lærere og børnehaveklasse-ledere i folkeskolen, ungdomsskolen og sprogcentre. I alt det omkring 52.000 ansatte.

Ansatte ved specialskoler for børn og voksne, interne skoler på døgninstitutioner samt observations- og heldagsskoler er undtaget fra konflikten. Det drejer sig om cirka 3.200 personer.

Desuden er psykologer og skolekonsulenter, der ikke arbejder efter lærernes arbejdstidsregler, også undtaget. Det er omkring 1.300 personer.

Konflikten desuden vil ikke omfatte tjenestemænd, hvilket er omkring 10.800 personer. Konflikten vil heller ikke omfatte skoleledere og ledere i øvrigt.

Gør Dagens.dk til din ven på Facebook - klik her!

Hvad så med børnene - bliver de passet?

Ja, skolernes SFOer vil holde åbent i deres sædvanlige åbningstid. I skoletiden vil der blive undervist, eller der vil blive ført tilsyn med børnene.

Hvis der ikke er tilstrækkeligt med personale til at føre tilsyn, kan det blive nødvendigt at sende børnene hjem, oplyser kommunerne.

Hvordan situationen er konkret i din kommune er det nemmest at få et overblik over ved at gå ind på kommunens hjemmeside, ligesom skolerne via intranettet holder forældrene opdateret.

Mange steder skal man dog regne med, at der ikke er hverken undervisning eller tilsyn. Men tjek det selv lokalt.

Du kan også klikke ind her, hvor DR har lavet et oversigtskort over hvordan situationen er i de enkelte kommuner.

Også her gælder det dog, at informationerne er meget generelle.

 

Dagens Gossip