Overenskomst for statsansatte sikrer realløn

Aftalen om en ny overenskomst til de omkring 184.000 statsansatte er ifølge Djøf faldet på plads. Der er indgået et treårigt forlig.

- Vi har indgået et forlig på det statslige område, og vi har som forventet fået en meget smal ramme, siger Lars Qvistgaard, formand for Djøfs Overenskomstforening.

- Med de aftalte lønstigninger på 3,51 procent og en forventet udmøntning fra reguleringsordningen på 0,93, kan medlemmerne nemlig se frem til en reallønssikring, da de forventede prisstigninger i perioden er på 3,80 pct.

Til gengæld er det ikke blevet til nogen lavtlønspulje ifølge avisen Politiken. Det var ellers et af fagforeningernes hovedkrav forud for forhandlingerne. Ifølge DR Nyheder får de lavestlønnet statsansatte mere i pension som et plaster på såret.

På lavtlønsområdet håbede de ansatte, at 0,01 procent af de samlede lønudgifter til de statsansatte kunne bruge på at løfte 2500 medarbejdere op på en mindsteløn på 19.500.

Lars Qvistgaard fremhæver også, at aftalen indeholder retten til en ekstra uges forældreorlov med fuld løn til fædre, uden at der bliver ændret på morens rettigheder.

- Jeg håber, at den øremærkede barsel til fædre vil være med til at ændre den skæve fordeling af barsel mellem mænd og kvinder i Danmark. Forældreorloven har lige nu en negative indflydelse på kvinders løn, pension og karrieremuligheder, siger han.

- Det skal begrænses. Mænd og kvinder skal være lige attraktiv arbejdskraft.

Derudover bliver der i overenskomsten afsat midler til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

- Jeg håber til gavn for både for medlemmer og arbejdspladser, at der bliver rykket på det psykiske arbejdsmiljø i staten. Det har vi virkelig brug for, siger Lars Qvistgaard.

Ifølge Djøf's seneste stressundersøgelse var 47 procent af de statsansatte stressede til daglig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip