Overlæge betalte privat gæld med forskningsmidler

Ifølge avisen brugte overlæge Henrik Laub fra Glostrup Hospital penge fra sin offentlige forskningskonto til at betale en privat gæld på godt 30.000 kr.

Glostrup Hospital har indledt en personalesag mod overlægen og undersøger, om kontrollen med forskningsmidler skal strammes.

Sagen kommer efter afsløringer af overlæge Peer Grandes modtagelse af 6 millioner kroner fra et medicinalfirma uden om de officielle kanaler på Rigshospitalet og hans brug af forskningspenge til køb af dyre møbler til sit private hjem og fisketure i Norge.

Flertallet af hospitaler i Region Hovedstaden, herunder Rigshospitalet, Aarhus Universitetshospital og Odense Universitetshospital, har strammet eller vil stramme kontrollen med forskningsmidler, eller også har de allerede indskærpet reglerne om forskningsmidler for lægerne eller bebudet nye og klarere regler, som vil blive indskærpet over for lægerne.

Landets hospitaler bør finde det bedste kontrolsystem med forskningsmidler i Danmark og indføre det lokalt, mener Henrik Thorup, der er næstformand i Region Hovedstaden og statsrevisor udpeget af Dansk Folkeparti.

Henrik Thorup vil rejse spørgsmålet om kontrol med forskningsmidler i regionsrådet.

»Det misbrug sker, når kontrollen ikke er god nok. Det må vi lukke af for med skærpet kontrol,« siger han til avisen.

Overlæge Michael Laub har ifølge Jyllands-Posten tilbagebetalt de godt 30.000 kr. til hospitalet, efter at hospitalet blev gjort bekendt med sagen.

 

Dagens Gossip