Overlegen Özil sprudlede for Arsenal

Med en overlegen sejr over italienske Napoli sparker Arsenal liv i håbet om et stort Champions League-år.

På papiret lignede det en lækkerbidsken mellem to af europas fineste distributører af offensiv fodbold. Men i stedet for en tango for to blev det til en solo-opvisning af englænderne, der sikkert vandt 2-0 over Napoli.

Hjemme på Emirates fortsatte London-klubben den form, der har sendt dem helt til tops i Premier League, ved at udspille et tamt Napoli-mandskab.

Arkitekten bag opvisningen blev endnu engang Mesut Özil, som har vist sig som et af sommerens absolut bedste transfers i Europa. Et mål og en assist blev resultatet af tyskerens tryllerier i Arsenals offensiv. Dermed blev der ikke brug for Nicklas Bendtner, der måtte se til fra bænken under hele kampen.

Inden kampen havde Arsenal-manager på et pressemøde erklæret, at London-klubben går efter endelig at løfte pokalen med de store ører. Franskmanden har indtil videre hentet 11 titler til Arsenal, men aldrig den største af dem alle.

- Det er et trofæ, jeg savner, og jeg vil kæmpe meget hårdt for at få det på mit CV, sagde Arséne Wenger.

Med indkøbet af Mesut Özil er der grund til at have forhåbninger om noget stort. Tyskeren besidder en klasse, som i aftes overstrålede samtlige øvrige aktører på Emirates. Allerede efter otte minutter strålede den tidligere Real Madrid-kreatør, da han kynisk sendte et fladt indlæg op i krydset. Kort tid efter stod han selv for et en assist, da han elegant dansede igennem italienernes forsvar og satte Olivier Giroud op til 2-0-scoringen.

Napoli måtte undvære stjerneangriberen Gonzalo Higuain, som i sommer blev hentet til klubben fra Real Madrid. Svækkelsen var tydelig. Syditalienerne savnede den trussel i dybden, som den argentinske angriber altid er garant for. Per Mertesacker og Laurent Koscielny havde ikke det store besvær med at pakke Napoli-angriberen Goran Pandev og den øvrige Napoli-offensiv ned. Og dermed kunne Arsenal uden problemer køre sejren hjem. Holdet kunne endda have udbygget sin føring.

Med sejren topper Arsenal gruppe F med seks point, mens Dortmund, som besejrede Marseille 3-0 i Tyskland, er noteret for tre. Det samme er Napoli, mens franskmændene stadig er uden point.

I Rumænien fik Chelsea-manager José Mourinho endelig lidt at glæde sig over. Arsenal-rivalen tromlede over Steaua Bukarest, som måtte se sig slået 0-4

Øvrige resultater:

FC Basel - Schalke 04: 0-1

Celtic - Barcelona: 0-1

FC Porto - Atletico Madrid:1-2

Zenit - Austria Wien: 0-0

Ajax - AC Milan: 1-1

 

Dagens Gossip