Overraskende: Tina Nedergaard dropper at blive borgmester

Venstres spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Tina Nedergaard, trækker sig som borgmesterkandidat. Det sker som følge af uenigheder om den politiske linje.

Blandt andet kunne Tina Nedergaard ikke leve med en budgetaftale, der betyder højere skatter for kommunens borgere, som hendes partifæller i kommunen har indgået.

- Det har desværre ikke været muligt at opnå enighed om den politiske linje for de kommende års arbejde i kommunalbestyrelsen mellem ledelsen i Venstre i Mariagerfjord Kommune og mig, siger Tina Nedergaard i en pressemeddelelse.

- Når det forholder sig således, giver det ikke mening at fortsætte som spidskandidat for partiet, tilføjer den tidligere undervisningsminister i en pressemeddelelse.

Tina Nedergaard fortsætter derfor sit politiske arbejde som vanligt i Folketinget.

- Det er afgørende for kommunen, at dens ledelse har solid opbakning til at gennemføre de nødvendige tiltag. Jeg har været meget glad for opgaven og særligt de snesevis af besøg, jeg har haft hos kommunens dygtige private virksomheder, siger hun.

- Den viden, jeg har samlet op i den forbindelse, vil jeg naturligvis bruge i mit arbejde som folketingsmedlem på Christiansborg, siger Tina Nedergaard.

Ifølge formanden for kommuneforeningens bestyrelse i Venstre i Mariagerfjord Kommune, Bjarne Bertelsen, har Tina Nedergaard især været utilfreds med den budgetaftale for 2013, som Venstre indgik med Socialdemokraterne.

Aftalen betød blandt andet højere skatter i kommunen.

- Det er ærgerligt og beklageligt, at vores veje må skilles. Men vi finder - ligesom Tina - at det er den bedste løsning at lade en anden overtage posten som Venstres spidskandidat, siger Bjarne Bertelsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip