Overrasket Rasmus Falk blev helt mod Serbien

Fodboldspilleren Rasmus Falk satte for første gang sit store aftryk på EM for U21-landshold, da han efter 21 minutter af Danmarks kamp mod Serbien i Prag dukkede op i straffesparksfeltet.

OB-spilleren mødte Riza Durmisis præcise indlæg og sparkede Danmark foran 1-0 i kampen, som danskerne vandt 2-0, så en EM-semifinale og OL-billet blev sikret.

- Det er en større præstation, end man lige tænker, siger målscoreren efter sejren tirsdag aften.

- Vi havde en utrolig stor tro på os selv. Der har været meget pres på hjemmefra med stor opmærksomhed. Efter 0-3-nederlaget til Tyskland hang folk lidt med hovederne, men da mødte vi et bedre hold.

- Vi rejste os og spillede en gennemført kamp mod Serbien, siger Rasmus Falk.

Han havde ikke lige set komme, at han skulle ende som målscorer i situationen, hvor Riza Durmisi efter en nervøs dansk indledning kom igennem i venstre side.

- Det var et indlæg, hvor jeg kom i en god position. Jeg nåede ikke at tænke så meget, jeg blev faktisk lidt overrasket over, at bolden nåede igennem, så jeg satte bare foden på, siger fløjspilleren.

Tidligt i anden halvleg lukkede Viktor Fischer kampen med 2-0-scoringen, og med sejren endte Danmark som en overraskende vinder af gruppe A med seks point.

EM-favoritten Tyskland slutter som nummer to med fem point efter 1-1 mod Tjekkiet.

Semifinalen ved EM og den personlige succes kommer belejligt for Rasmus Falk, der sammen med OB har været gennem nogle turbulente sæsoner.

- Det er begrænset, hvad der har været at juble over i OB de seneste fire år. Det er sjovt, at man pludselig kan gå efter at få hængt noget om halsen.

- Jeg har prøvet mange store ting i min relativt korte karriere, men det her kandiderer selvfølgelig til at være noget af det største, siger Rasmus Falk.

Danmark møder lørdag nummer to fra gruppe B i Prag.

Semifinalemodstanderen bliver fundet onsdag aften, og Rasmus Falk og co. skal møde enten Portugal, England, Sverige eller Italien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip