Oversigt: Her bliver du ramt af snestormen i dag

Søndag morgen vågner langt de fleste danskere op til et hvidklædt landskab. Og der kommer endnu mere af det hvide drys i løbet af dagen, for meteorologerne på DMI varsler om snestorm og snefygning.

Medmindre man bor i det syd- og vestjyske, så kan man ikke undgå snemængderne, der nogle steder kan nå op til 20 centimeter, fortæller vagtchef Jørn Thomsen.

- Allerede søndag morgen ligger sneen over det meste af landet, og inden for kort tid når det også til Bornholm. Til gengæld er det slået over i regn og slud i Sydvestjylland, siger han.

Især i det nordøstlige Danmark bliver det bare ved og ved med at sne hele dagen.

- I Nordøstjylland, Nordsjælland, Østsjælland og Bornholm vil det sne det meste af dagen, men det vil klinge lidt af sidst på dagen - bare ikke helt yderst som i Vendsyssel og øverst i Nordsjælland, siger vagtchefen.

Faktisk er det sådan, at jo længere nordøst, du kommer, jo mere sne falder der , og jo koldere bliver det, forklarer Jørn Thomsen.

Det fortsætter med at sne helt til i aften og i nat, men det kommer ikke til at sne hele tiden alle steder i Danmark, fastslår han.

I Midt- og Østjylland, på Fyn og i Vest- og Sydvestsjælland går sneen en overgang over i slud eller regn med aftagende vind.

- Fra sydvest stiger temperaturen til lidt over frysepunktet, og helt langs vestkysten bliver det op mod fem graders varme i løbet af dagen, fortæller han.

Derfor kan sneen mange steder ende med at blive blød og smattet, men den når ikke at smelte helt væk, siger vagtchefen.

Sneen fortsætter i den kommende uge. Dog ikke i så omfattende grad som det er tilfældet søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip