P-vagter: Politikere må lukke parkeringshul

Dommen om ulovlig dobbeltbøde står fast. Center for parkering i København opgiver at anke dommen. I stedet skal politikerne på Christiansborg lave loven om, så p-vagterne kan blive ved med at give flere bøder for samme parkering.

Det mener Center for parkering i København efter Landsrettens dom fredag, der fandt to bøder for en parkering på fortovet i mere end 24 timer ulovlig.

- Vi vil ikke gøre brug af anken, og vi vil i stedet arbejde på, at vi får en lovændring, så vi kan følge den praksis, vi har haft indtil nu, siger Anders Møller, centerchef i center for parkering i København, til Ritzau.

Center for parkering har indtil nu givet op til fire bøder for den samme parkering. Men nu må de altså nøjes med en. Og det får centerchefen til at frygte for, at borgere vil spekulere i ulovlige parkeringer.

- Efter dommen i dag skal vi have gjort det muligt, at vi kan give mere end en afgift, hvis der er gået mere end 24 timer, så vi undgår, at folk spekulerer i billig langtidsparkering, fortæller Anders Møller.

Han vil i første omgang gå til politikerne i København med problemet.

- Der opstår et hul ved afgørelsen i Landsretten, og nu går vi til politikerne i København, som forhåbentlig vil gå til deres kolleger på Christiansborg, så vi kan få lukket hullet for spekulationer, fortæller han.

Endnu en retssag i samme boldgade afgøres 2. oktober. Her har FDM på vegne af en bilist stævnet et privat parkeringsselskab.

 

Dagens Gossip