P3s jubilæumsfest: DR gav ulovlig gave til embedsmænd

P3s jubilæumsfest på Trekroner Fortet den 7. september endte i en tragedie, da en 32-årig mand blev dræbt. Han gled ned af en skråning på fortet og landede på nogle store sten nedenfor.

Nu viser det sig, at DR gav billetter til de personer, som skulle give tilladelse til festen. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået.

Billetterne blev givet inden den endelige kontrakt blev underskrevet.

Ulykken på Trekroner: 32-årig mand styrtede i døden under P3-fest

DR's event-redaktør Marika Louise Hakesberg forærede fire til seks billetter til folk fra Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE), som står for forvaltningen af Trekroner Fort. Billetterne blev tilbudt de personer, som i sidste ende skulle underskrive kontrakten, der gav DR tilladelse til P3s jubilæumsfest.

Der blev dog strøet flere gratis billetter ud dagen før arrangementet. Det viser en e-mail-korrespondance, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

- Jeg har afsat 5x2 billetter til jer. I fordeler selv imellem jer, og har I behov udover dette, må I skrive, skriver event-redaktøren den 15. august i en mail til Peter Bentzon og Henrik Skov Johansen, som begge arbejder for SLKE.

Se billederne fra P3-festen

Det er dog ikke lovligt, at offentligt ansatte tager imod gaver. Det fortæller lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing.

- Det er en retsgrundsætning, at offentlige ansatte ikke må modtage gaver. Så medmindre der er nogle meget gode forklaringer, så er det her helt klart i strid med de regler, der gælder for offentligt ansattes modtagelse af gaver. Det er en ulovlig gave, siger Sten Bønsing til Ekstra Bladet.

DR og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme afviser kritikken og forklarer, at der blot var gode hensigter bag overdragelsen af de 10 billetter.

 

Dagens Gossip