Påfaldende mange iPhones bliver stjålet eller går i stykker, når der kommer en ny model

Den ny iPhone 6 er lige på trapperne.

Det får forsikringsselskabet Gjensidige til at påpege en pudsig tendens fra tidligere lanceringer af nye modeller.

Tendensen har nemlig været, at der pludselig er flere ældre iPhones, som bliver stjålet eller går i stykker i tiden omkring en nylancering.

- Vi har tillid til vores kunder, og selvfølgelig stoler vi på dem. Men vi ser en tendens, som er lidt påfaldende, siger kommunikationschef hos Gjensidige Forsikring, Trine Andrup til Dagens.dk.

Det samme oplever man hos Top Danmark.

Læs også: Teknologi-blogger: Største iPhone-lancering i mange år

Ved lanceringen af iPhone 5 i september 2012 meldte 384 forsikringskunder deres telefon stjålet, mens kun 244 meldte deres iPhone stjålet i samme måned året før.

- Man spørger selvfølgelig sig selv, om flere har fået den stjålet eller om der er andre årsager også. Vi tror, det er en blanding, siger kommunikationschef hos Top Danmark Jens Langergaard til Dagens.dk og tilføjer:

- Man kan godt undre sig over, det er et lidt højt peak omkring lanceringerne, men en del af stigningen kan måske forklares med, at flere har produktet og derfor får det stjålet.

Du får ikke en ny model
Men skulle man her op mod frigivelsen af den ny iPhone 6 være fristet til at “tabe” eller få stjålet sin telefon, er det ikke nødvendigvis en god idé.

Forsikringsselskaberne giver dig nemlig ikke den ny model og heller ikke nyprisen på den ældre model, som er stjålet eller i stykker.

- Det er helt det samme med en bilforsikring. Hvis du kører i en fem år gammel Mazda, som bliver stjålet, får du ikke nyværdien. Man regner på, hvad værdien er efter fem år, og så får man den pris, siger Jens Langergaard.

Grafen neden for viser, hvordan Gjensidige oplever et peak af stjålne eller itu iPhones omkring nylanceringerne.

 

Dagens Gossip