Pårørende blev ikke spurgt: Museum udstiller billeder af dræbte kvinder

Portrætter af 12 kvindelige drabsofre kan i denne tid ses på Politimuseet i København som led i en udstilling, og det vækker harme hos flere af de dræbtes familier, fordi de ikke på forhånd er blevet orienteret af museet om afbildningerne. Det skriver Berlingske.

Kunstneren bag portrætterne mener også, at de pårørende burde have været spurgt, inden billederne blev hængt op som led i udstillingen "Kvindedrab. In Memoriam".

Ifølge den ansvarlige for udstillingen er det helt bevidst, at museet ikke har henvendt sig til de pårørende.

- Ikke kun fordi det vil være besværligt at finde frem til dem. Det ville også begrænse ytringsfriheden og muligheden for at lave sådan nogle udstillinger, hvis pårørende kunne forhindre det, siger Frederik Strand, leder af Politimuseet, til Berlingske.

Moren til Cecilie Kajus Næblerød, der i 2006 blev stukket ned af sin tidligere kæreste under en gymnasiefest i Aalborg, er stærkt utilfreds med, at hun ikke er blevet spurgt.

- Jeg synes ikke, at det er i orden. Jeg blev ked af det, da jeg hørte det. Jeg bryder mig ikke om, at der skal hænge et billede af Cecilie, siger Lise Kajus Næblerød til avisen.

Hun forklarer, at hvis hun besøgte udstillingen på Politimuseet sammen med sin afdødes datters lillebror uden at være orienteret om billedet, ville de sandsynligvis "gå fuldstændig i chok".

Også Frede Christensen, far til Maria Møller Christensen, der blev voldtaget og dræbt i Herning nytårsaften 2010, finder det forkert, at han ikke er blevet orienteret om udstillingen.

Kunstneren bag malerierne, Birgitte Skallgård, er ked af, at de pårørende ikke er blevet inddraget.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip