Påske på Koldinghus

Fra i dag, lørdag, og frem til 21. april har Koldinghus aktiviteter for hele familien. Børnene kan løse opgaver sammen med påskeharen eller klippe gækkebreve og skrive gækkevers. De voksne kan fordybe sig i særudstillingen ”Da Vinci. Opfindelser” og deltage i en af de fire rundvisninger om udstillingen.

Man kan også opleve den nyåbnede særudstilling ”Hammerslået!” med moderne britisk og dansk sølvsmedekunst.

For ca. 100 år siden hoppede påskeharen over grænsen til Danmark fra Tyskland og begyndte at gemme æg til danske børn. Påskeharen har også været forbi Koldinghus – den har dog ikke kun gemt æg. Påskeharen har medbragt en masse opgaver. Børnene kan sammen med deres voksne eksempelvis løse påskeharens gåder, tælle alle de æg den har gemt og hjælpe haremor med at tælle hendes harekillinger.

Det er også muligt at klippe gækkebreve i Riddersalen. Gækkebrevenes forløber var de tyske bindebreve; Som modtager af et bindebrev kunne man blive bundet til fx at holde en fest med god mad og drikke. I dag afkræves man kun et påskeæg – hvis man altså ikke gætter hvem gækkebrevet er fra.

På Koldinghus får man mulighed for at kreere sit eget gækkebrev med sit eget gækkevers og dermed deltage i konkurrencen om at vinde et stort chokoladeæg fra Ole’s Chokolade.

Særudstillingen ”Da Vinci. Opfindelser” kan stadig opleves på Koldinghus. Leonardo da Vinci (1452-1519) var et af renæssancens største genier. Han var både opfinder, kunstner, ingeniør, skulptør og arkitekt og skrev om alt fra geometri, ingeniørkunst, anatomi, byplanlægning og fysik.

Museet på Koldinghus giver mulighed for et fascinerende besøg i troldmandens værksted: 65 store modeller af køretøjerne, flyverne, skibene, pumperne, våbnene og maskinerne fortæller om bredden og genialiteten i hans opfindelser - udførligt forklaret ved hjælp af hans egne tegninger, tekst, levende billeder og computeranimationer.

I påsken er der hele fire rundvisninger i udstillingen. Rundvisningerne finder sted 12., 13., 20. og 21. april klokken14. Efter rundvisningen kan man besøge Da Vincis Laboratorium, hvor både børn og voksne kan prøve kræfter med geniets teorier samt teste deres intelligens.

Fra i dag er det også muligt at opleve særudstillingen ”Hammerslået! Contemporary British Silversmiths og Danske Sølvsmede”. Det er et fælles topmøde, der præsenterer det bedste sølvsmedehåndværk fra begge sider af Nordsøen.

I alt 72 sølvsmede samler alt det nyeste og bedste sølv inden for moderne sølvsmedekunst på Koldinghus, der har landets største samling af moderne dansk sølv.

Der er fri adgang til alle aktiviteter, rundvisninger og udstillinger når entréen til museet er betalt. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

 

Dagens Gossip