Pædagoger leger for lidt med børnene

Det er for lidt, vurderer professor i pædagogik ved Aarhus Universitet, Stig Broström, som også står bag undersøgelsen.

- Når man kigger ind på børnehavens legeplads, er det ganske almindeligt at se børnene suse rundt alene, mens de voksne står i små klynger og taler privat sammen, siger han til Søndagsavisen.

43 procent svarer, at de har leget med børnene i løbet af deres seneste arbejdsdag. 180 pædagoger og medhjælpere i alle børnehaver i udvalgte distrikter i Købehavns og Herning Kommune har svaret. Men tidligere undersøgelser har vist samme mønster, forklarer Stig Broström, og det går både ud over de svage og de stærke børn, mener han.

- Vi ser børn tusse rundt alene på legepladsen og er kede af det, fordi de ikke er med i legene. Og hvis pædagogerne ikke skaber rammer for legen, så stimulerer de ikke børnenes sprog og indlæring, som forskningen peger på, at kvalificeret leg fordrer, siger han.

Formand for pædagogernes fagforening BUPL Henning Pedersen har svært ved at genkende billedet af ensomme børn på legepladsen.

- Det kan jeg ikke afvise finder sted, men det er ikke det typiske billede. Man har ikke nødvendigvis fat i skovlen og graver, men skaber i stedet rammerne for legen, siger han.

Og så er pædagogernes dagligdag fyldt med gøremål, forklarer han.

- Nogle børn skal trøstes, der kommer forældre og vil snakke, og der skal skiftes ble, slutter Henning Pedersen.

 

Dagens Gossip