Pædagoger nægter at lave lockout-arbejde

Tilsyn med 68 børn fra 0. klasse. Det er, hvad der mødte to pædagoger, da de mødte ind på deres arbejde i en skole i Høje Taastrup kommune efter påskeferien, fortæller formand for pædagogerne i Bupl, Henning Pedersen.

Normalt arbejder pædagogen sammen med klasselæreren - men efter KL's lockout af landet lærere, er det nu pædagogerne, der skal føre tilsyn med børnene. Men den praksis vil pædagogernes fagforbund Bupl have stoppet.

- Kommunerne pålægger nogle af vores medlemmer at udføre konfliktramt arbejde. Det vil vi have Arbejdsretten til at sætte en stopper for, så pædagoger bliver sat til at holde tilsyn med hele klasser, og udfører konfliktramt arbejde, siger Henning Pedersen.

Bupl-formanden mener ikke, at det er pædagogernes job at "rage kastanjerne ud af ilden" for kommunerne, fordi de har fået et problem med de mange skoleelever, der ikke kan få undervisning, fordi de er blevet lockoutet af deres arbejdsgiver.

- For os handler det først og fremmest om, at vi ikke vil udføre konfliktramt arbejde. Det er vores måde at støtte lærerne på at vi siger, at kommunerne selv må tage ansvar for det, de har sat i gang, siger Henning Pedersen.

Bupl har hevet KL i Arbejdsretten torsdag eftermiddag, fordi de mener, at det er nødvendigt at få afklaret, hvilket arbejde pædagogerne må lave på skolerne, mens lærerne bliver holdt ude. Og

Ifølge Henning Pedersen har flere end 10-12 kommuner pålagt pædagogerne konfliktramt arbejde. Og han håber på, at Arbejdsretten kommer frem til en afgørelse senere torsdag:

- Jeg håber, jeg i eftermiddag kan sige til medlemmerne, at de ikke skal udføre konfliktramt arbejde. Når de skal føre tilsyn med en klasse, så skal det være med et mindre børnetal end normalt, siger formanden.

- Skal man være alene i stedet for to, skal man kun føre tilsyn med halvdelen af klassen, så man ikke udfører konfliktramt arbejde, påpeger Henning Pedersen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip