Pædagoger skal mere på banen i skolen

28/09/2012 10:10

Newspaq

Nyheder
En helhedsskole med flere timer og en længere og mere sammenhængende skoledag bliver ifølge Politikens oplysninger omdrejningspunktet i SRSF-regeringens kommende folkeskolereform. Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på tirsdag åbner Folketinget, vil folkeskolen således optræde højt på dagsordenen. Men allerede nu åbner børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) op for en del af regeringens kommende folkeskolereform. Hun vil give de enkelte folkeskoler frit lejde til fremover at vælge, om lærere og pædagoger skal undervise side om side. - Hvis vi i højere grad tænker i en sammenhængende helhedsskole, er det tætte samarbejde mellem lærere og pædagoger endnu vigtigere, fordi det gør, at der kommer en bedre skoledag for børnene, siger hun til Politiken fredag. En rapport fra Rambøll konkluderer, at samarbejdet mellem lærere og pædagoger forbedrer undervisningsmiljøet, giver lærerne mulighed for at fokusere mere på faglighed og bedre mulighed for at integrere børn med indlæringsvanskeligheder. Samarbejdet mellem lærere og pædagoger i skolen kræver en lovændring, som Antorini er klar til at foreslå partierne i forligskredsen, så alle landets skoler kan implementere ordningen. - Vi er optagede af at lave en skoledag, hvor eleverne får flere timer, så vi netop kan få en mere spændende undervisning, siger hun til Politiken. Mens Christine Antorini har opbakning fra de øvrige regeringspartier og Venstre til samarbejdet mellem lærere og pædagoger, afventer såvel de konservative som Dansk Folkeparti yderligere detaljer om idéen. Både pædagogernes landsforbund, Bupl, og Danmarks Lærerforening er tilhængere af et tæt samarbejde mellem lærere og pædagoger - så længe, understreger lærerformand Anders Bondo, skolerne ikke ansætter pædagoger i stedet for lærere, fordi de er billigere.

Mest læste i dag

En helhedsskole med flere timer og en længere og mere sammenhængende skoledag bliver ifølge Politikens oplysninger omdrejningspunktet i SRSF-regeringens kommende folkeskolereform.

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på tirsdag åbner Folketinget, vil folkeskolen således optræde højt på dagsordenen.

Men allerede nu åbner børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) op for en del af regeringens kommende folkeskolereform.

Hun vil give de enkelte folkeskoler frit lejde til fremover at vælge, om lærere og pædagoger skal undervise side om side.

- Hvis vi i højere grad tænker i en sammenhængende helhedsskole, er det tætte samarbejde mellem lærere og pædagoger endnu vigtigere, fordi det gør, at der kommer en bedre skoledag for børnene, siger hun til Politiken fredag.

En rapport fra Rambøll konkluderer, at samarbejdet mellem lærere og pædagoger forbedrer undervisningsmiljøet, giver lærerne mulighed for at fokusere mere på faglighed og bedre mulighed for at integrere børn med indlæringsvanskeligheder.

Samarbejdet mellem lærere og pædagoger i skolen kræver en lovændring, som Antorini er klar til at foreslå partierne i forligskredsen, så alle landets skoler kan implementere ordningen.

- Vi er optagede af at lave en skoledag, hvor eleverne får flere timer, så vi netop kan få en mere spændende undervisning, siger hun til Politiken.

Mens Christine Antorini har opbakning fra de øvrige regeringspartier og Venstre til samarbejdet mellem lærere og pædagoger, afventer såvel de konservative som Dansk Folkeparti yderligere detaljer om idéen.

Både pædagogernes landsforbund, Bupl, og Danmarks Lærerforening er tilhængere af et tæt samarbejde mellem lærere og pædagoger - så længe, understreger lærerformand Anders Bondo, skolerne ikke ansætter pædagoger i stedet for lærere, fordi de er billigere.