Pædagoger syge i to måneder om året

27/05/2013 13:22

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Hej chef, jeg snupper lige en sygedag.

Der er stor forskel på pædagogernes sygefravær i København, skriver Berlingske på baggrund af de seneste tal fra Københavns Kommune.

Af tallene fremgår det, at der er hele 43 sygedages forskel på antallet af sygedage i de fem mest sygdomsramte institutioner i forhold til de fem institutioner, hvor personalet er mindst syge.

De fuldtidsansatte i de mest sygdomsramte institutioner er således i gennemsnit syge i to måneder mere end de ansatte i de institutioner, der klarer sig bedst.

I gennemsnit melder Københavns omkring 6.000 pædagoger sig syge fra arbejde i mere end tre uger om året.

Dermed er sygefraværet blandt københavnske pædagoger 30 procent højere end hos folkeskolelærerne i hovedstaden og markant højere end blandt pædagoger i Aarhus, Odense og Aalborg.

Berlingske skrev i går, at det høje sygefravær bl.a. skyldes en usund arbejdskultur, hvor man skiftes til at tage en "øv-dag".

Professor i Økonomi på Aarhus Universitet, Niels Westergård-Nielsen, mener ikke, at man kan bebrejde de ansatte, at de tager sig friheden til at holde fri, når de har det skidt.

Det er udtryk for ledelsesmæssig svaghed, at de oplever behovet. Det er ledelsen, der svigter, når ikke det lykkes at bringe sygefraværet ned. Så enkelt er det, siger han til Berlingske.