Pakistan henretter 19. militante siden skolemassakre

Som en del af Pakistans øgede fokus på at bekæmpe militante islamister har myndighederne i Lahore tidligt lørdag morgen henrettet endnu en fange.

Henrettelsen af Ikramul Haq var den 19., siden regeringen i sidste måned genindførte dødsstraf i terrorsager i kølvandet på en skolemassakre i den nordvestlige by Peshawar.

Som medlem af den forbudte, sunnimuslimske gruppe Lashkar-e-Jhangvi blev Ikramul Haq i 2004 dømt for drabet på en shiitisk muslim. Drabet blev begået tre år tidligere.

Pakistansk politi, fængselsmyndigheder og forsvarsadvokaten Ghulam Mustafa Mangan bekræfter, at henrettelsen har fundet sted.

Offerets familie havde egentlig benådet manden 8. januar, men en domstol afviste efterfølgende at droppe henrettelsen.

- Offerets familie havde benådet min klient, men en domstol afviste det, og mens vi appellerede kendelsen, blev han hængt, siger Mangan til nyhedsbureauet AFP.

FN, EU, Amnesty International og Human Rights Watch har alle opfordret Pakistan til at genindføre sit moratorium mod dødsstraf, der varede fra 2008 til december 2014.

Det var den ekstremt voldelige skolemassakre i det nordvestlige Pakistan, hvor 150 personer blev dræbt, der i december fik myndighederne til at genoptage dødsstraffen.

Amnesty International vurderer, at Pakistan har flere end 8000 indsatte på dødsgangen.

EU indikerede i 2013, at landet risikerede at sætte en vigtig handelsaftale på spil, hvis landet genoptog henrettelserne.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip