Pakistan skruer op for kampen mod militante islamister

Det pakistanske luftvåben har under angreb på militante islamister i de nordvestlige stammeområder i landet dræbt mindst 31 militante.

Det siger militæret i en erklæring.

Samtidig skal flere skjulesteder være bombet.

- Fire af terroristernes skjulesteder og et træningscenter for selvmordsbombere er ødelagt. 31 terrorister, herunder nogle selvmordsbombere, er dræbt, siger militæret i sin erklæring.

Militæret har skruet op for kampen mod militante islamister i stammeområderne, efter at omkring 150 mennesker blev dræbt, da terrorister fra Taliiban i december angreb en skole i byen Peshawar.

134 af de dræbte var børn.

Pakistans regering har betegnet det som "et mini 11. september", og det har været med til at ændre myndighedernes tilgang til kampen mod de militante.

Blandt andet har regeringen meddelt, at dødsdomme mod militante islamister nu eksekveres.

Lørdag sagde de juridiske myndigheder, at der er udstedt bestemmelser om, at yderligere syv dødsdømte skal have deres domme eksekveret. Det vil ske ved hængning.

Blandt de syv er Shafqat Hussain, der var 15, da han blev dømt til døden for bortførelse og drab på en syvårig dreng i 2004.

Andre, der nu skal hænges, er dømt for drab på blandt andet politifolk og embedsmænd.

De bliver hængt den 13., 14. og 15 januar.

Fastfrysningen af eksekveringen af dødsdomme blev ophævet efter skolemassakren, og indtil nu er syv andre blevet henrettet.

Myndighederne siger, at de har planer om at hænge op til 500 dødsdømte i den kommende tid.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip