Pakkerejser til Prag? Rejsegarantifonden melder GO Rejser til politiet

03/10/2013 11:47

Holger Madsen

Nyheder
Rejsegarantifonden oplyser, at man har konstateret, at GO Rejser har givet urigtige og vildledende oplysninger til fonden. GO Rejser, der ejes af /Mahdi Ghorbani og har til huse i Holmbladsgade i København, er ikke registreret i fonden. Firmaet tilbyder blandt andet indkvartering i Prag i uge 7 og 8 på deres hjemmeside, og markedsføringen er målrettet gymnasieelever. - Virksomheden har overfor fonden redegjort for og dokumenteret, at GO Rejser kun sælger indkvartering, mens bustransport faktureres direkte fra et busselskab og turistmæssige ydelser (rabatkort til diskoteker mv.) sælges af virksomheden GO Extra v/Ali Ghorbani, oplyser Rejsegarantifonden. En sådan forretningsmodel er ikke sædvanlig i rejsebranchen, og derfor har fonden anmodet om dokumentation for, at kunderne reelt indgår aftaler med tre forskellige udbydere. Det er nemlig ikke i strid med rejsegarantifondsloven at opdele salget på denne måde, men eftersom konsekvensen for kunderne er, at kunderne ikke er omfattet af Rejsegarantifondens dækning (og ikke kan klage til Pakkerejse-Ankenævnet), søger fonden i sådanne sager at få dokumenteret, hvordan salget reelt sker, og fonden anmoder udbyderne om at gøre det tydeligt for kunderne, at de handler med forskellige udbydere. - I denne sag havde GO Rejser redegjort for og dokumenteret, at kunderne blev faktureret for bustransporten til Prag direkte fra et busselskab. Dette fremgik også af selskabets hjemmeside. På fondens forespørgsel har busselskabet imidlertid oplyst, at de ikke står for transporten. - Eftersom det er i strid med § 25 stk. 1 nr. 3) i rejsegarantifondsloven at afgive urigtige eller vildledende oplysninger til fonden, har fonden indgivet politianmeldelse mod GO Rejser og Mahdi Ghorbani, oplyser Rejsegarantifonden.

Mest læste i dag

Rejsegarantifonden oplyser, at man har konstateret, at GO Rejser har givet urigtige og vildledende oplysninger til fonden.

GO Rejser, der ejes af /Mahdi Ghorbani og har til huse i Holmbladsgade i København, er ikke registreret i fonden.

Firmaet tilbyder blandt andet indkvartering i Prag i uge 7 og 8 på deres hjemmeside, og markedsføringen er målrettet gymnasieelever.

- Virksomheden har overfor fonden redegjort for og dokumenteret, at GO Rejser kun sælger indkvartering, mens bustransport faktureres direkte fra et busselskab og turistmæssige ydelser (rabatkort til diskoteker mv.) sælges af virksomheden GO Extra v/Ali Ghorbani, oplyser Rejsegarantifonden.

En sådan forretningsmodel er ikke sædvanlig i rejsebranchen, og derfor har fonden anmodet om dokumentation for, at kunderne reelt indgår aftaler med tre forskellige udbydere.

Det er nemlig ikke i strid med rejsegarantifondsloven at opdele salget på denne måde, men eftersom konsekvensen for kunderne er, at kunderne ikke er omfattet af Rejsegarantifondens dækning (og ikke kan klage til Pakkerejse-Ankenævnet), søger fonden i sådanne sager at få dokumenteret, hvordan salget reelt sker, og fonden anmoder udbyderne om at gøre det tydeligt for kunderne, at de handler med forskellige udbydere.

- I denne sag havde GO Rejser redegjort for og dokumenteret, at kunderne blev faktureret for bustransporten til Prag direkte fra et busselskab. Dette fremgik også af selskabets hjemmeside. På fondens forespørgsel har busselskabet imidlertid oplyst, at de ikke står for transporten.

- Eftersom det er i strid med § 25 stk. 1 nr. 3) i rejsegarantifondsloven at afgive urigtige eller vildledende oplysninger til fonden, har fonden indgivet politianmeldelse mod GO Rejser og Mahdi Ghorbani, oplyser Rejsegarantifonden.