Palæstinenser sårede otte personer i bus i Jerusalem

Jerusalem blev tirsdag rystet af en række angreb, som gjorde dagen til den hidtil blodigste under en begyndende opstand blandt palæstinenserne.

Mindst tre personer er dræbt, og mange er såret ved flere skud- og knivangreb på israelere.

Ved et angreb på en bus i Østjerusalem sårede to angribere, der var bevæbnet med henholdsvis en pistol og to knive, i alt 15 mennesker.

To israelere blev dræbt, deriblandt en 60-årig, mens 10 andre er såret, siger hospitalskilder.

Angrebet mod bussen var det første regulære skudangreb under de to ugers uroligheder.

En af angriberne blev skudt og dræbt, mens en anden blev såret, siger politiet.

Ved et andet angreb på samme tid i et ultraortodokst jødisk kvarter i Jerusalem kørte en mand en bil ind i en folkemængde ved et busstoppested og gik derefter til angreb med en kniv. Mindst en person er dræbt og otte såret, oplyser hospitaler i byen.

Angriberen blev også såret. Det står ikke klart, om angrebene var koordineret.

I Tel Aviv sårede en palæstinenser en israeler i en forstad til Tel Aviv. Den formodede gerningsmand, en 22-årig palæstinenser, blev derefter sparket og slået af en forbipasserende.

Angrebene kommer som led i en bølge af knivstikkerier og voldelige overfald især i Jerusalem. I de seneste to uger har der været en stribe sammenstød mellem israelske sikkerhedsstyrker og palæstinensere på Vestbredden og i det østlige Jerusalem, som Israel har annekteret.

Hamas kalder den eskalerende vold for en intifada, og gruppen opfordrer til yderligere vold under opstanden.

Israels luftvåben siger, at det i weekenden ramte to våbenlagre, der ifølge militæret tilhører Hamas, som kontrollerer Gazastriben. Luftangrebet mod Gaza skete ifølge Israel som svar på raketangreb fra Gaza fredag og lørdag.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip