Palæstinensere forbydes adgang til busser med israelere

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har sat en stopper for et markant forbud, som ellers var blevet varslet tidligere onsdag.

Her fortalte en embedsmand, at palæstinensere ikke længere måtte køre med samme busser som israelere, når de skulle fra Vestbredden til Israel for at arbejde.

- I løbet af et tre måneder langt pilotprojekt er palæstinensere, der arbejder i Israel, nødt til at komme hjem uden at benytte busser, der bruges af borgere (israelske, red) på den besatte Vestbredden, sagde embedsmanden til AFP.

Men det forbud har premierminister Benjamin Netanyahu nu ophævet. Det oplyser en talsmand fra premierministerens kontor til AFP.

- Forslaget er uacceptabelt for premierministeren. Han har talt med forsvarsministeren her til morgen, og det blev besluttet, at forslaget er fastfrosset, siger han.

Israelske bosættere har i årevis krævet, at palæstinensere får forbud mod at bruge Israels offentlige transportmidler. De hævder, at palæstinenserne udgør en sikkerhedsrisiko.

Og det var altså årsagen til, at landets forsvarsminister, Moshe Yaalon, i første omgang godkendte forslaget.

Hundredvis af palæstinensere rejser hver dag til Israel fra den besatte Vestbred. De arbejder hovedsageligt i byggesektoren. De skal have særlige rejsetilladelser for at krydse frem og tilbage mellem Vestbredden og Israel.

Israel har for få dage siden fået en ny regering på plads efter valget for to måneder siden.

Premierminister Benjamin Netanyahu har dannet en ny koalitionsregering, der består af hans eget parti, det højrenationale Likud, og en alliance med små højreorienterede og religiøse partier.

De i alt fem partier er Likud med 30 mandater, centrumhøjrepartiet Kulanu med 10 pladser, det højreorienterede bosættervenlige Jødisk Hjem, der kommer med otte mandater, samt de to religiøse partier Shas med syv og UTJ med seks mandater.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip