Palæstinensere: Minimalt jødehad i skolerne

Chikane i folkeskolen mod danske jøder begået af herboende palæstinensere er ikke særlig udbredt.

Det mener formanden for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, Fatih El-Abed, efter at den afgående leder af Rådmandsgades Skole på Nørrebro, Lise Egholm, har fortalt om episoder, hvor jødiske børn er blevet chikaneret.

- Der er nogle, som synes, at det er i orden, at gå efter vores jødiske medborgere. Det er selvfølgelig fuldstændigt forkasteligt.

- Men jeg er ikke enig i, at det er så udbredt, som mange vil give indtryk af, siger Fatih El-Abed, der selv aldrig har stødt på tilfælde, hvor der har været vold mellem herboende palæstinensere og jøder.

Ifølge Fatih El-Abed er årsagen til chikanen først og fremmest manglende kendskab til palæstinakonflikten.

- Det er ufatteligt, så lidt mange unge palæstinensere kender til konflikten. De tror, at konflikten er en religiøst konflikt. Men den har ikke noget med religion at gøre. Det handler om politik, siger Fatih El-Abed.

Af samme årsag bruger han selv en del tid på at oplyse om konflikten.

- Jeg er for eksempel lige blevet kontaktet af en ungdomsklub her i Storkøbenhavn, som gerne ville have mig ud og fortælle om konflikten. Det skal jeg i næste måned, siger Fatih El-Abed.

- Det handler om, at vi skal have skubbet folk væk fra den tro, at alle jøder er anti-palæstinensere. Sådan er det jo ikke, siger Fatih El-Abed.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip