Pandora-aktien lukker i højeste niveau nogensinde

Smykkekoncernen Pandora lukker tirsdag i 533 kroner efter at være steget 16,9 procent på fondsbørsen.

Dermed slår selskabet sin hidtidige lukkerekord på fondsbørsen, der lød på 531 kroner og blev sat den 28. november sidste år.

Derudover betyder stigningen, at Pandora er blevet omkring 10 milliarder kroner mere værd.

Den nye lukkerekord følger efter et flot regnskab for 2014, som selskabet præsenterede tidligere på tirsdagen.

Årsregnskabet for 2014 viser, at koncernen sidste år omsatte for 11,9 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 32,5 procent i forhold til året før.

Det er en lille smule bedre, end de fleste analytikere havde regnet med, og det skyldes et flot fjerde kvartal samt fremgang på alle markeder.

Ifølge aktieanalytiker Frans Høyer fra Jyske Bank sker der også en kvalitetsforbedring i selskabets operation på mange leder og kanter.

- De eliminerer deres risici og forbedrer deres evne til at bringe de rigtige produkter frem til kunderne, siger han til Ritzau.

Et af de markeder, der især oplevede fremgang, var det nord- og sydamerikanske. I det netop afsluttede regnskabsår kom 41,5 procent af den samlede omsætning fra denne region.

- De har jo overgået deres konkurrenter på det amerikanske marked. Det har de gjort ved, at deres tilbud til kunden er blevet mere relevant, fordi der er kommet mere "fashion" og "appeal" i det, siger Frans Høyer og tilføjer:

- Der er også kommet mere rotation i sortimentet i butikkerne, så det bliver mere spændende at gå derhen. Også selv om man måske har været der for ikke så længe siden.

Ud over rekorden til Pandora var der også glimmer og rekordfest hos de andre kolleger i det toneangivende danske C20 Cap-indeks.

De 20 eliteaktier fik det samlede indeks til at stige 1,5 procent og lukke i 878,93. Det er det hidtil højeste lukkeniveau for indekset.

Den forhenværende lukkerekord blev sat den 26. januar, hvor indekset lukkede i 866,36.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip