Pandora satte ny omsætningsrekord sidste år

Smykkevirksomheden Pandora sælger glitrende armbånd, ringe og vedhæng som aldrig før.

Årsregnskabet for 2014 viser, at koncernen sidste år omsatte for 11,9 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 32,5 procent i forhold til året før.

Det er en lille smule bedre, end de fleste analytikere havde regnet med, og det skyldes et flot fjerde kvartal samt fremgang på alle markeder.

Det er i Asien og Stillehavsområdet, at omsætningen er vokset mest, men Europa følger også fint trop med en omsætningsfremgang på 41,1 procent.

Dermed afleverer koncerndirektør Allan Leighton, der afløses af Anders Colding Friis i næste måned, en virksomhed i fortsat vækst.

- Resultatet i fjerde kvartal er vores bedste til dato, hvilket bidrog til, at 2014 blev endnu en succesrigt år for Pandora.

- Vi øgede igen omsætningen til et rekordhøjt niveau drevet af kraftig vækst i alle geografiske området og alle produktkategorier, konstaterer Allan Leighton i en pressemeddelelse.

Årets resultat blev på 3,1 milliarder kroner, hvilket er næsten en milliard bedre end i 2013.

Det kommer aktionærerne til gode i form af øget udbytte. Hver Pandora-aktie udløser således et udbytte på ni kroner.

Pandora åbnede i øvrigt i løbet af 2014 sin konceptbutik nummer 1400 på verdensplan. I alt er der 9900 forhandlere, der har smykkerne til salg.

For 2015 er forventningen, at omsætningen runder 14 milliarder kroner, ikke mindst takket være et endnu større butiksnetværk. Ved årets udgang skulle der gerne være 275 konceptbutikker mere på verdenskortet, lyder målet.

Samtidig forventer virksomheden, at overskudsgraden øges en lille smule på trods af den dæmpede globale vækst. Det skyldes ikke mindst de lave råvarepriser på guld, sølv og andre metaller.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip