Pandora tjener mere end ventet

Pandora løftede allerede for to uger sløret for omsætningen i andet kvartal, der var på 1,9 milliarder kroner.

Samtidig opjusterede Pandora forventningerne til 2013, til en overskudsgrad på 27 procent mod tidligere ventede "over 25" procent, ligesom forventningerne til omsætningen hævedes til otte milliarder kroner mod tidligere udmeldte 7,2 mia. kroner. Samtidig ventes 175 nye konceptbutikker at åbne til forskel fra 150 butikker.

For andet kvartal landede overskudsgraden på 27,4 procent og var altså i tråd med det udmeldte. Dog har analytikere tidligere meddelt, at de mener, at der er mere tilbage i posen og venter over en bred kam en overskudsprocent ved slutningen af året på 29-30 procent.

De opjusterede forventninger pilles der ikke ved i forbindelse med regnskabsfremlæggelsen.

Bedre i USA

Pandora sælger bedre end ventet i USA, hvor de omsætter 1,1 milliarder kroner, mens omsætningen er stigende, men dog lavere end ventet i både Asien og Europa, hvor de danske smykker omsætter for henholdsvis 244 og 642 millioner kroner.

»Som meddelt den 30. juli, hvor vi opjusterede vores resultatforventninger til 2013, er den solide fremgang fra første kvartal 2013 fortsat på tværs af alle regioner i årets andet kvartal med et stærkt salg af nye produkter, høje genbestillingsrater og et godt salg ud af konceptbutikkerne. Vores strategi om at levere produkter inden for ”Affordable Luxury bliver stadigt mere relevant, og selvom der fortsat er mange områder, vi kan forbedre, er vi tilfredse med vores fremdrift,« siger administrerende direktør Allan Leighton i fondsbørsmeddelelsen.

Han har siddet i chefstolen siden første juli. Inden da sad han for bordenden som bestyrelsesformand for smykkevirksomheden. 

 

Dagens Gossip