Pantanis mor vil genåbne sag: Blev min søn dræbt?

Da Tour de France-vinderen fra 1998, Marco Pantani, i 2004 blev fundet død på et hotelværelse var dødsårsagen hurtigt klar. Pantani døde af en overdosis af kokain. Italieneren havde længe levet med et stofmisbrug, kokainen endte med at tage livet af ham.

Men 'Piratens' mor er ikke så sikker på, at det er den rigtige forklaring på Marco Pantanis død. Moderen Tonina Pantani har ifølge AFP sagt til italiensk TV, at hun vil have sagen genåbnet.

- Jeg har bedt om at få efterforskningen åbnet igen, for jeg vil have en forklaring, jeg vil have svar. Jeg vil vide, hvordan han døde.

- Min største bekymring er, at han er blevet dræbt. Jeg tror, at Marco har trådt nogen tæerne, siger Tonina Pantani ifølge AFP.

LÆS OGSÅ: Her er tourens dopere i 1998

Tonina Pantani frygter, at nogen har taget hendes søns liv, fordi han var blevet åbenmundet omkring doping, og fordi han var parat til at afsløre andre.

- Han gav sin mening til kende, og han snakkede om at doping var et stort problem, siger moderen til italiensk TV. 

Marco Pantani vandt både Giro d'Italia og Tour de France takket være sin aggressive kørsel i bjergene. Han gik under kælenavnet 'Piraten', fordi han kørte med et tørklæde på sit skaldede hoved.

LÆS OGSÅ: Så meget bliver cykelryttere testet

Pantani blev aldrig testet positiv for doping, men det er siden blev afsløret, at han kørte på lige vilkår med alle andre cykelryttere i den tid. Det betød et massivt brug af præstationsfremmende stoffer.

Efter karrierens slutning blev Pantani deprimeret og fortsætte med ulovlige stoffer. Men stofferne udviklede sig til at blive af euforiserende karakter. Således blev han misbruger, og indti i dag er den officielle forklaring, at han døde valentinsdag i 2004 på et hotelværelse i Rimini.

Undersøgelserne viste spor af kokain og en hjertefejl. Men Tonina Pantani køber ikke den forklaring.

- Jeg har set retsdokumenterne, og der står ting deri, som ikke er rigtige, siger hun. 

 

 

Dagens Gossip