Pape: Jeg skal i Folketinget - ellers stopper jeg

I weekenden ventes Søren Pape Poulsen at blive valgt som konservativ formand. Men det kan blive en kort fornøjelse.

Hvis partiet ikke får fremgang ved det kommende valg, og Pape ikke selv bliver valgt til Folketinget, så trækker han sig som formand.

Det fortæller han i et interview med Ritzau.

Spørgsmål: Hvis I ikke får fremgang, og du ikke bliver valgt ind, er det så slut med Søren Pape som formand?

- Selvfølgelig er det det. Det pakker jeg ikke ind. Jeg tror på projektet, jeg tror, vi går frem, og jeg tror på, at jeg bliver valgt, erklærer den politiske leder.

Senest den 15. september næste år skal der afholdes folketingsvalg, og her vil Søren Pape Poulsen være at finde på stemmesedlerne i Vestjyllands Storkreds, som ved det seneste valg i 2011 ikke gav et eneste konservativt mandat.

- Man kan stemme på mig i Silkeborg, Viborg, Herning, Holstebro, Skive, Ringkøbing. Der skal være et konservativt mandat. Det har der altid været på nær sidste valg, og jeg vælger at stille op, fordi det er der, jeg kommer fra, og der folk kender mig bedst, mener Søren Pape Poulsen.

Ved valget i 2011 fik Konservative 4,9 procent af stemmerne, hvilket var mere end en halvering i forhold til valget i 2007.

Det resultat vil Søren Pape Poulsen forbedre, uden at han vil sætte tal på hvor meget.

Spørgsmål: 10 procent var engang noget, man rynkede på næsen af?

- Jeg ville være mere end lykkelig, hvis det var det, vi nåede til. Men det kommer vi ikke bare lige til, fastslår Pape.

I Ritzau Index, som er et gennemsnit af fem af landets toneangivende meningsmålinger, står partiet til 5,2 procent af stemmerne.

Det er kun marginalt over valgresultatet og ikke nok til at flytte Konservative væk fra rollen som Folketingets mindste parti.

Den situation tager Søren Pape Poulsen dog med ophøjet ro.

- Jeg ville være meget bekymret, hvis vi var steget voldsomt i målingerne på grund af et nyt menneske, som har siddet i stolen i syv uger, uden at folk ved, hvad projektet er, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip