Par gemte kæledyrs-alligator i lejlighed

Et ægtepar i New York er blevet tiltalt for at huse et forbudt vilddyr i form af en én-meter lang alligator i deres dagligstue.

Politiet fandt det noget usædvanlige kæledyr i forbindelse med en ransagning den 1. oktober af parrets kælderlejlighed i Gravesend i bydelen Brooklyn. Krybdyret lå i en kasse i parrets dagligstue ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ud over tiltalen for at huse alligatoren sigtes parret også for adskillige andre forhold. Politiet fandt både ulovlige våben og narko i lejligheden, fremgår det af dokumenter fra den offentlige anklager.

Ifølge en talsmand for anklagemyndigheden i Brooklyn er det første gang, at en person i bydelen tiltales for at have en alligator i sit hjem.

Sundhedsmyndighederne i New York City tillader ikke borgere at huse vilddyr som alligatorer.

Eksotiske dyr er dog ikke noget særsyn i New York. I oktober blev en alligator fundet i en container i forstaden Shirley. Det var den femte alligator, som blev opdaget efterladt af sin ejer i løbet af bare 10 dage.

To andre havde taget ophold på en parkeringsplads, en havde forvildet sig ind i en forhave, mens en anden kravlede rundt på en af byens golfbaner.

Det skyldes dog ikke klimaforandringerne, at især alligatorer er begyndt at vise tandsættet frem så langt mod nord i USA.

Dyrebeskyttelsesorganisationer forbinder derimod invasionen med, at butikker på internettet annoncerer alligatorer til salg som "harmløse krybdyr" for en meget lav pris, skriver mediet examiner.com.

Som helt små er alligatorerne muligvis ganske charmerende. Men i takt med at de vokser, bliver både tandsættet og risikoen for ejerne større. Og derfor efterlader mange ejere alligatorerne tilfældige steder uden for deres hjem, skriver examiner.com.

 

 

Dagens Gossip