Paraguay fjerner immunitet for Sydamerikas fodboldtop

Fodboldskandalen omkring det internationale fodboldforbund (Fifa) trækker tråde ud i verdens afkroge, og flere tidligere og nuværende folk fra det sydamerikanske fodboldforbund (Conmebol) er mistænkt for diverse former for svindel.

I Conmebols-hovedkvarter i Paraguays hovedstad, Asuncion, har de hidtil kunnet sidde trygt med deres lovbefæstede immunitet, men det er slut nu.

Paraguays kongres har torsdag vedtaget en ophævelse af immuniteten for forbundets folk, som blot mangler Paraguays præsident, Horacio Cartes', underskrift. Det skulle dog være en formalitet, skriver Reuters.

Ophævelsen kommer efter, at mange ledende folk fra Conmebol er mistænkt for at være indblandet i de omfattende anklager om bestikkelse og korruption både lokalt i Sydamerika men også omkring Fifa.

Blandt disse navne er også Nicolás Leoz fra Paraguay, der er tidligere præsident for Conmebol.

Det sydamerikanske fodboldforbund har nydt godt af immunitet siden 1997, hvor forbundet slog sig ned i Paraguay, men det er altså slut meget snart, hvilket kan afstedkomme adskillige retsforfølgelser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip