Parcelhusejere kræver sikkerhedsmargen på nye vurderinger

»Så må man sørge for at lægge en sikkerhedsmargen ind, så man er helt sikker på, at ingen kommer til at betale for meget,« siger Allan Malskær.

Men han bifalder idéen om, at de offentlige ejendomsvurderinger for 2013 bliver suspenderet, som skatteministeren overvejer.

»Når man ved, at rigtig mange mennesker vil klage over det, fordi man simpelthen ikke har en fornemmelse af, hvad niveauet skal være, fordi man selv laver så mange fejl, og man ved, at systemet ikke er godt nok, så er det ikke korrekt at bruge systemet,« siger Allan Malskær.

Rigsrevisionen har givet Skatteministeriet »en skarp påtale« for at lave alt for mange fejl i ejendomsvurderingerne i de seneste ti år. Den påtale bør ministeriet reagere på ved at åbne skattekisten, mener parcelhusformanden.

»Vi har tidligere anbefalet ministeriet at gå ind og se på, hvor der formentlig har været problemer, og så fra samfundets side betale en dummebøde. Hellere refundere for meget end for lidt,« siger Allan Malskær og uddyber:

»Hvis man genbruger den tidligere vurdering, så kan man ved hjælp af de historiske tal se, hvor der er ramt forkert. Og så må man give en kompensation for det, man skønner, der er ramt forkert, i stedet for at alle mennesker skal til at klage over de gamle og de nye vurderinger«.

Skatteministeren siger i mandagens udgave af Berlingske, at ministeriet overvejer at suspendere ejendomsvurderinger for 2013, da man endnu ikke har fundet en løsning, der skal forhindre fejl.

 

Dagens Gossip